Summa sidvisningar

lördag 14 januari 2012

Dag 358

Lördag idag å d har verkligen vart en alldeles underbar dag! Jag har varit duktig å städat klart lägenheten, la en timme på dammsugning bara *haha* men då ska ni veta att jag byter munstycke på dammsugaren å dammar också samtidigt samt jag har tagit alla lister å tavlor osv så d va en ordentlig städning =) Sen blev d moppning, plocka undan samt tvättat 2 maskiner tvätt å en maskin disk så d känns riktigt bra.
Efter allt städande var d dags å ta hand om jycken som vart lite ledsen för att han inte fick nån uppmärksamhet plus att den hemska dammsugaren å äckliga moppen varit framme så tog jag å Andreas på oss å begav oss ut på långpromenad å visst vi missa större delen av solen å d fina vädret men vi fick med oss en vacker solnedgång nere vid stranden:
Å efter en snabb vända hos mina föräldrar var vi hemma igen å det märktes man hade en lycklig vovve som fått springa å busa, jaga stenar å gräva för glatta livet:
Trött vovve = lycklig vovve =)

Matmässigt har d vart en riktigt skön dag trots jag ätit mer än jag tänkt så har jag kompenserat å d känns ändå bra för jag lyssnar på kroppen å blir inte lessen när den kräver mer mat än vad jag tycker är lämpligt. Vissa dagar klarar jag att va snål med portionerna å vissa dagar vill kroppen verkligen ha det som är på tallriken å accepterar inte några mini portioner. Sen e just portionsstorlek mitt problem så jag experimenterar å försöker hitta min balans =)
Frulle blev min mumsiga mannagrynsgröt med lite vindruvor å clementiner samt en kopp te för 6 poäng.
Dagens lunch blev:
Korv med grönsakstäcke å ska sanningen fram så åt jag 2 såna här portioner, jag försökte välja mättande grönsaker för att jag valde att inte ta med potatis, ris eller pasta i måltiden å d kände direkt efter att jag ätit upp denna portionen att jag faktiskt var riktigt hungrig fortfarande så jag tog en omgång till å tack vare att jag valt en riktigt smal korv samt smalare gratängost så fanns d inom mina gränser att få lov å ta 2 omgångar vilket köndes riktigt nice, så båda portionerna blev 8 poäng TOTALT, d ni! Visst, det enda som kostar e korven å osten men ändå =)
Som mellanmål hos mina päron blev d 2 koppar kaffe samt lite julgodis, 4 bitar för 6 poäng å ja, nu har d blitt julgodis 3 dagar i rad men jag har gjort ett medvetet val, jag vet jag kan motstå om jag vill för jag har gjort d förr å kan alltid göra det men jag tänekr också så här att detta julgodis finns bara här å nu å visst, jag ska egentligen inte äta alls men jag vill å jag testar mig sj samtidigt. Jag testar mig genom att min hjärna var inställd på allt eller inget innan så det här å motstå å inte äta alls har inte varit ett problöem, problemet kom när jag väl åt för då åt jag så d stod mig upp i halsen. Julgodiset i fråga e mammas egna snickers som e små ca 1 cm x 1 cm bitar å i dagarna här har jag tatt max 6 bitar då jag tatt nåt men förr? Jag kunde lätt trycka i mig en hel plåt (ca 20-30 bitar) under en hel dag så därt kommer självkontrollen in. Jag ska kunna ta 4 bitar men sen inte mer plus jag räknar in d i min dagsbudget å jag har råd poängmässigt så jag tänker inte må dåligt över att jag ätit julgodis, tvärtom- jag e stolt!
Till middag blev d i all enkelhet:
Nudelwok med diverse grönsaker å räkor, MUMS! Detta blev 7 poäng å jag hade till å med svårt å äta upp så jag lämnade lite vilket känns bra =)
Nu kommer d bli en kopp te, kanske lite frukt samt en liten chokladbit för mina sista poäng å jag drar över med enbart 1 poäng vilket känns riktigt bra å en totalsumma på 32 poäng.

Motionsmässigt har jag haft en bra dag tycker jag, d har blivit nästan 2½ timmes städning som gav mig 9 AP å på det har d blivit en 40 min promenad med jycken å sambon i rask takt som gav mig 4 AP så d har varit en riktigt bra dag tycker jag =) 13 AP känns riktigt bra!

Totalt: 32 poäng
Motion: 13 AP
AP totalt denna vecka: 48 st

Bye bye

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar