Summa sidvisningar

lördag 21 juli 2012

Dag 546

Då tar vi å bloggar om fredagen som har varit full av aktivitet! Jag vakna å satt å tog d lugnt i soffan ett par timmar (ungefär 3 timmar för det e så lång tid d tar innan gallsblåsan börjar kräva voltaren) å när inget hände så kände jag för å testa hur det är med formen å gissa om jag blev glad för jag orka storstäda hela lägenheten! Nu e allt skinande rent, renbäddad säng, skrubbat duschen, tvättat 4 maskiner tvätt, diskat, lagade en god middag OCH lunch (brukar ju normalt sett inte ta paus för mat men nu e det dags för förändring!) under tiden lunchen laga sig själv i ugnen städade jag i köket å när maten va klar åt jag den för att sen direkt börja städa igen så det känns så jävla gött just nu!
Sen kom nästa roliga del, fick post, lönebesked. Kan säga jag blev så glad att jag blev misstänksam å mailade jobbet för å dubbelkolla så inget blev fel å allt stämmer så happy Heidi, räkningarna går ihop å klumpen i magen släppte =)
Undertiden jag städade å donade så bestämde jag att Andreas också skulle ha nåt å göra å här är en viss hund som är i stort behov av att borstas så det fick Andreas göra så slapp jag va elak idag igen efter att ha klippt klor innan i veckan. Morgan e inget direkt fan av nånting alls som rör grooming, klor, klippning av päls under tassarna, kammas, badas..... Han hatar det å idag va ingen skillnad:

Som sagt, kroppsspråket fullkomligt skriker: ooooooooooooooo vad skönt.....
Han får sin speciella superkraft vid borstning, han lyckas bli dubbelt så tung som vanligt, hela kroppen blir helt lealös, det är som att handskas med en stor säck makaroner! Nada samarbete å han ser till att huvudet e så långt bort från dig som bara möjligt. Det suckas, å pustas å ja.... Detta till trots att jag kämpat för att göra borstning till nåt trevligt, han VET han får massa gos å beröm å GODIS efteråt för jag hinner aldrig mer än lägga borsten å han sitter redo för de magiska orden: har du varit duktig? Den repliken kastar honom dansandes ut i köket å han sitter så nära godislådan d bara går. Trots detta så ska det bråkas under tiden....
Nåja =)
En riktigt jävla skön dag å det bästa kommer snart, att krypa ner nyduschad, i nytvättade kläder, i nya sängkläder, i en nystädad lägenhet =)

Matmässigt har jag varit riktigt grym idag tycker jag =)
Börja med frulle på gröt som vanligt med frukt för 4 poäng å sen blev d en enkel lunch som lagade sig själv i ugnen medans jag städade vidare:
potatis- och morotskaka som lagas i ugnen med parmesan å goa kryddor, vårrulle China från Daloon samt en tomat till för 9 poäng å kvällens middag blev en riktigt mumsig sådan:
vitlöksmarinerad fläskytterfilé med pasta å en goood å busenkel sås till (matgrädde 4%, en skvätt fond, lite sambal oelek å en rejäl nypa av de suuuuupergoda kryddorna vi fick i inflyttningspresent av Andreas N) till detta lite ärtskott, tomat å gurka å allt blev 9 poäng.
Som kvällsfika blev d en riktig fullpoängare efter en lång å produktiv dag:
körsbär, en bit mörk choklad å KAFFE! Så jääääkla gott å d satt som en smäck efter en lång dag =) Detta blev 6 poäng för 3 koppar kaffe å en bit choklad å jag landar på 28 poäng för idag å nyttjar ett poäng från min veckobonus.

Motionsmässigt så blev d en riktig WHOPPER efter en vecka av mycket stillasittande. Totalt spenderade jag säkerligen 4-5 timmar på gång med städande osv men väljer å sätta det som 2 timmar med låg aktivitetsnivå å det ger mig 7 AP vilket jag e jäkligt nöjd med!

Totalt: 28 poäng
Motion: 7 AP
AP totalt: 12 st
Veckobonus kvar: 12 poäng (jag åt mindre igår efter jag bloggat, skippa chokladen =P)

Whooop whooooop!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar