Summa sidvisningar

torsdag 1 december 2011

Dag 313

Så, onsdag å denna dagen har inte innehållt så mycket faktiskt. Kände mig så omotiverad som d bara gick an att bli i morse då jag vakna så jag somna om å gick inte upp förräns vid middagstid tyvärr. Hade svårt att hitta flytet i ringandet så jag gav upp å försökte jobba med rapporten istället men även där gick jag bet vilket fortfarande irriterar mig.... Hitta inget flyt, ingen inspiration som jag brukar få vid datorn så efter att ha försökt i 2 timmar gav jag upp å gick ut på promenad med jycken istället för att rensa kropp, knopp å själ å gick upp till mina föräldrar å satt där å snacka skit också. Jag e rätt ofta numera hos mina föräldrar, går dit varje dag numera efter att vi jobbat klart hemma å så e jag å Morgan framme lagom tills att mamma vaknar efter att ha sovit under dagen efter nattjobb, jag tycker om att gå dit mest för att d e skönt å slappa å snacka men Morgan gör d ännu roligare. Han älskar d, jag tror man kan jämföra mamma å pappas hus till Disneyland för Morgan =) Han e speciellt söt då mamma börjar göra sig klar för att gå till bussen å vi följer henne dit så blir Morgan orolig å då e det viktigt att hålla koll så ingen glömmer honom, tycker han själv:
Bäst å passa så ni inte glömmer mig, för jag ska med å därmed basta!
Det är lite planer på gång inom familjen vilket kan betyda att jag, Andreas & Morgan kan komma att få en annorlunda boende situation inom en snar framtid. Vem vet? Är grymt taggad å hoppas innerligt, innerligt att det kan bli verklighet av planerna å drömmarna =) Vi får se vad som händer å beroende på vad som händer de närmsta veckorna å vilken riktning d hela tar så kan jag berätta lite närmre om vad det hela handlar om för er å jag e ledsen att göra er nyfikna men jag e starkt troende på "jinx" å jag vill inte bringa olycka på det som kan hända genom att babbla en massa om det å glädja mig utan jag kommer att så att säga: play it cool, å se vad som händer å så fort besluts har fattats så kommer jag basunera ut vad som kommer att hända, jag lovar!
Annars har d inte hänt så mycket mer idag.... Ska fixa bilderna på mitt hemliga objekt här hemma som många bett om foto på, jag har inte orkat eller haft tid att städa å fixa i ordning å därför varit motvillig att ta foto men jag ska göra det ASAP, lovar!

Matmässigt har d vart en skön dag, började med min frukost som vanligt å den bestod också som vanligt av flingor, frukt å te för 4,5 poäng.
Dagens lunch intog jag hos mamma å pappa, en mycket sen lunch då klockan nästan va halv 5 men så går d då jag fastnar i saker så glömmer jag att äta... Lunchen blev anywho:
VV:s tomatsoppa på burk med härliga mumsiga bitar av tomat i å till det blev d en portion falukorv (7%) samt 2 knäcke till för 5,5 poäng å mumsigt värre =)
Sen blev d 4 koppar kaffe hos mina föräldrar för 2 poäng å som middag här ikväll måste jag säga att jag överträffade mig sj i att hitta på recept:

Jag ville göra nån form av rotfruktsgratäng å samtidigt ha lax, jag orka inte riktigt köra gratäng rakt ut så jag kombinerade dem till en enda typ av gratäng. Jag skiljde lax å rotfrukter åt så d ska va lättare å få rätt mängd lax på tallriken å samtidigt se till så laxen blev snabbt färdig men annars kan man köra lax i botten å rotfrukter över. Jag gjorde följande: kryddade laxen med både svartpeppar å vitpeppar samt salt på båda sidor å la i formen sen snabbkokte morötter å potatis på spisen först så de var 97% klara. Under tiden de koka på spisen skar jag zuccini i cm tjocka skivor å sen delade dem i kvartar samt när potatis å morötter var klara så delade jag även dem i lagom stora bitar å blandade zuccini, morötter å potatis i formen. Rörde ihop en sås i en skål bestående av matgrädde (5%), röd curry paste efter tycke å smak, en skvätt fish sauce, en skvätt oyster sauce, lite salt, en rejäl skvätt citronjuice (ca mängd som en hel citron då jag hade färdig citron juice) man kan även ha i skalet om man nu kör citron IRL =) Smulade sen ner en fiskbuljongtärning samt finhackade 2 vitlöksklyftor å blandade ihop såsen som jag sen hällde över rotfrukter å fisken i formen. In i ugnen på 220 i 30 min å jag säger bara MUMS! Skitgott å positivt överraskad då jag va osäker på hur d skulle smaka, när jag säger "skvätt" så är d ungefär som en matsked men allt e efter tycke å smak för jag mäter i princip inget utan jag höftar.
På tallriken la jag en laxfilé på ca 140 g för 4 poäng, rotfrukter där endast potatisen kostar poäng å därmed 2 poäng å sista nån enstaka sked av såsen som jag uppskattar till 2 poäng, alltså 8 poäng för hela portionen å till det tog jag lite babyspenat =)
Det ger mig 20 poäng so far idag så nu blir d 2 koppar te å lite mörk choklad för 4 poäng å därmed full pott!

Dagens motion blev 2 lite större rundor med jycken, först gick vi en längre väg upp till mina päron som va på ca 25 min den promenaden å den gav mig 2,5 bonuspoäng å på vägen hem då vi lämnade mamma vid bussen när hon skulle på jobb vid halv 9 ikväll så blev d den vanliga rundan hem som tar ca 15 min i rask takt å den gav mig 1,5 bonuspoäng så totalt blev d 4 bonuspoäng för idag vilket känns riktigt nice.

Totalt: 24 poäng
Motion: 4 bonuspoäng
Bonuspoäng å utnyttja denna vecka: 18 st

Live long and prosper!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar