Summa sidvisningar

tisdag 1 november 2011

Dag 284

Då var det tisdag idag å dagen har varit relativt produktiv tycker jag, dagen började med en försovning men den repade vi oss från snabbt då vi hade brum brum bil å chaffis i form av Björn =) han fick dock vänta ca 16 min innan vi kom ut men d kunde vart värre!
Färden bar mot Akka där vi idag skulle få en utbildning i vårt nästa projekt nämligen kartlägga hur långt alla Akkas delägare kommit i deras väg till att få alla sina chaffisar certifierade tills 2016 så vi ska ringa runt å kartlägga hur långt de kommit, försöka övertala dem som inte börjat än att sätta fart osv osv så d ska bli intressant med tanke på att d va liknande uppgifter som gjorde att jag inte fixade ett jobb jag hade en gång men men.... Situationen e inte densamma som då så jag ska väl överleva tror jag...
Så vi började med att få vår utbildning som dels berörde det vi ska sälja in hos delägarna så vi vet vad vi snackar om å dels hur vi ska agera gentemot dem och tackla de som... Ja vad ska vi säga, de som inte har en happy-go-lucky/solskenspersonlighet =)
Sen efter detta stack vi hem å Akka var så schyssta att vi fick låna en jobbmobil å vi ska få 2 till så vi kan göra alla dessa samtal hemifrån å inte måste åka ner till Malmö för just detta vilket känns grymt tacksamt å härligt!
Efter vi vart i Malmö så åkte vi hem till oss i Rydebäck, hämta jycken å sen käka vi lunch för att vi sen skulle tackla uppdraget men d sluta med att vi softa =) Vi la upp en strategi för hur vi vill göra å i morrn blir d att träffas i skolan å göra grunden för att sen kunna börja ringa runt å härja!
Utöver detta har d inte hänt så mycket, har sett till att plocka å försöka allt jag kan för att hålla min städning så länge d bara går för i helgen vill jag ha tid till att putsa fönster å lite annat sånt där "extra" som jag aldrig orkar eller ens har tid med om jag nu ska storstäda OCKSÅ så om jag kan hålla detta så behöver jag bara snabbt damma, dammsuga å moppa å kan lägga all energi på fönster å spindelväv å annat äckligt =)

Matmässigt har d gått bra idag å dagen började med lite kaffe å frukt för att sen bli en mer ordentlig frukost som bestod av mina älskade special K med mjölk å allt på morronen gav mig totalt 5 poäng.
Dagens lunch blev samma som gårdagens middag å om d var om möjligt, ännu godare då såsen fått dra sig lite:
6 poäng blev d för denna portion som dock va lite mindre än gårdagens som e på bild men ja, jag glömde ju självfallet ta foto på lunchlådan =)
Sen blev d ytterligare 2 koppar kaffe för 1 poäng för att sedan landa i en mumsig å enkel middag:
Vårrulle med kyckling (å 5%) fett med min lättare version av potatismos som endast har en ytte pytte skvätt smör för smakens skull å sen 1 dl mjölk å till detta morötter, ruccola, tomat å majs å allt detta blev 8 poäng å väldans mumsigt!
Det ger att jag idag hittills har 20 poäng så nu ikväll kommer d bli te å choklad för de resterande 4 poängen å det ger mig full pott för idag på 24 poäng =)

Motionsmässigt så såg d ut till att bli ganska fattigt men d vände =) Tog en promenad med jycken till mamma som fortfarande låg å sov då vi kom fram vid 16:40 så jag antog att hon somnat sent å ville inte störa för jag visste att e hon inte uppe 16:30 så sover hon till 17 istället så jag å Morgan tog oss ytterligare en promenad för att sen mysa lite hemma hos mamma å pappa innan d va dags för att knata hem igen =) Alla dessa 3 promenader har gemensamt gett mig 4 bonuspoäng så d känns riktigt bra!

Totalt: 24 poäng
Motionerat: 4 bonuspoäng
Bonuspoäng å utnyttja denna vecka: -5 st

Hasta la Vista!

2 kommentarer:

  1. Heidi, jag vet att du är en van och inkörd "viktväktare" men om jag får ge dig ett tips så är det att med öppet sinne ta en titt på http://marksdailyapple.com och läsa lite. Jag är alldeles säker på att om du lade om din kost till mindre spannmål och stärkelserika grönsaker så skulle du också se mer resultat. Och må bättre psykiskt.
    Det är en utmaning och kräver motivation att ändra sin så invanda syn på mat, jag stirrade länge chockartat på Eric när han slevade upp smörpaket efter smörpaket men tappade kilon i rasande fart. Det handlar mycket mer om psykisk inställning än man tror. Kroppen protesterar i början därför att den inte är van att bränna fett som energikälla (istället för socker), men det är en tröskel man passerar.
    Den här kosthållningen har dessutom positiv påverkan på ångest, magsyreproblem (sura uppstötningar, halsbränna osv) och massa andra saker som jag uppfattar det som att du lider av(?).
    Jag vill absolut inte peka finger eller döma dig på något vis (jag vet ju själv hur svårt det är) men jag ser hur du kämpar och läser din blogg varje dag och jag vill från botten av mitt hjärta bara hjälpa dig att komma på rätt köl.
    Här är några länkar du kan börja på om du vill, och tveka inte att fråga om du undrar något. Jag har ju Eric som ett levande lexikon här. ;) Josse har också börjat äta så här och kan säkert svara om du undrar något (hon har till och med börjat dra kopplingar mellan djurens "moderna" sjukdomar och det faktum att torrfodret är uppbyggt av spannmål, som ju inte är en naturlig föda för dem).
    http://www.marksdailyapple.com//welcome-to-marks-daily-apple/

    http://www.marksdailyapple.com/the-definitive-guide-to-sugar/
    http://www.marksdailyapple.com/healthy-oils/
    http://www.marksdailyapple.com/diabetes/

    Här kan du läsa riktiga människors framgångsberättelser http://www.marksdailyapple.com/the-book/success-stories/

    Jag hoppas bara på att så ett litet frö, och kan jag bara hjälpa dig lite lite är jag glad.
    Ha det fortsatt bra på LIAn, vi ses säkert på skolan i veckan. Kram!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket Madde å jag tar inte alls illa vid mig för detta värmer mer än du kan ana att du bryr dig. Det är guld värt! Jag e grymt skeptisk det måste jag erkänna men sen e jag också väl medveten om att jag e en vanemänniska som ser all typ av jobbig förändring som ont så jag ska läsa länkarna du skickade å försöka se det med ett öppet sinne men samtidigt e jag orolig å tveksam för ja, det går segt å jag kämpar men samtidigt inbillar jag mig att det är just kampen som kommer hjälpa mig att bibehålla detta då jag når hela vägen fram, att vetskapen om hur mycket jag kämpat kommer sporra mig att verkligen se till att inte låta mig sj bli så stor å illa däran som jag var.
    Dessutom så när jag skulle sätta igång med detta så tittade jag på LCHF som jag upplever att detta är och jag googlade även den här "urtidsdieten" men efter att ha läst lite grann så kände jag att d var oerhört ostrukturerat, jag är en person som behöver struktur. Jag vill ha d svart på vitt att du ska äta så många gram kyckling, så många gram pasta per dag osv osv som mina poäng symboliserar, jag märkte ju det då jag avvek från min dagliga rutin ett par dagar där efter helgen i Oslo å jag kände mig deppig men det hela vände direkt då jag började strukturera min dag igen.
    Sen är ytterligare ett argument från min sida, å även det jag känner är orsaken till mitt val av "diet" från första början å det är det faktum att jag nu äter så som jag kan se mig sj äta resten av livet. Visst vissa ändringar från förr har skett så som att jag inte längre äter bröd utan alla "mackor" är knäckebröd t.ex. Det jag misstänker att kosten du gett tips om är att 90% av allt jag älskar här i livet kommer försvinna men som sagt, jag lovar dyrt å heligt att jag ska läsa alla länkarna du gav mig för det skadar aldrig å vem vet, jag kanske kan hitta en mellanväg där jag kan kombinera dem å ändå få det hela att funka?
    När d gäller magsyra å magkatarren så e det egentligen inget jag "lider" av dagligen utan det gör sig påminnt när det blir jobbigt runt mig under en längre tid. Jag har kännt mig stressad å pressad sen maj månad å sen förra veckan gjorde inte saken bättre...
    Men som jag sa så blev jag jätteglad för ditt inlägg för bara det faktum att du tog dig tid att sätta dig å skriva detta å alla dina tips å tankar gör mig tårögd för jag uppskattar det verkligen å som sagt, jag ska läsa igenom detta då jag har tid å hjärnan e mer alert för just nu snurrar bara paniken över att jag ska ringa massa sura åkeriägare å tjata om att de ska skicka sina chaffisar på en utbildning som är 5 dagar lång, utspridd på ca 5 år som de ska betala.... Så det ska bli spännande läsning =)

    Hoppas du å Carro har d bra på er LIA å hoppas verkligen vi ses under veckan, e det jag tycker e roligast under denna LIA:n, just att vi kan ses å träffas lite här å där å inte e lika "avskiljda" från varann som under förra =)

    KRAM

    SvaraRadera