Summa sidvisningar

lördag 6 augusti 2011

Dag 197

Lördag idag =) Haft en riktigt mylördag kan man säga, började dagen med att åka in till Helsingborg å destinationen samt ärendet var:
Hämtade mina brillor =) Holy crap säger jag bara... De var starka! Har haft dem hela dagen men har fortfarande inte hunnit vänja mig riktigt, e dock en klar bättring än då jag först fick de på mig... Kände mig full å blev åksjuk.... Sjukaste e att allt ser mycket mindre ut än vad d egentligen är kontra mot hur d e med linser... Gick in på Scorett å d såg ut som alla skor som stod framme var minimodeller av de riktiga, tyckte d kändes konstigt så jag lyfte på en sko å blev förvånad då d stod strl 39.... De såg så småååå ut!
Efter jag hämtat brillorna så tog jag en långpromenad i Helsingborg, fönstershoppade lite, provade lite kläder som var för små =( Dumt gjort men men, d skada inte motivationen då jag vet d har hänt saker å bara för att jag inte får på mig ett par byxor betyder inte att allt e förgäves. D kommer =)
Här kommer min promenad i bilder:
Gick förbi en Japansk resturang å ögonen snappade upp detta, en dessert men jag tänkte direkt på:
http://www.youtube.com/watch?v=tTokqeL7sOU

Skrattade gott för mig sj =)
Gick ner mot Gröningen å promenerade hela strandpromenaden å d var här jag började komma igång med det här som Telia reklamen tjatar om, playma platser, har varit frustrerad då jag inte kunde playma något fyndigt men här kom jag igång så Gröningen hade jag playmat: Green green grass of home =)
Denna hade jag playmat:
http://www.youtube.com/watch?v=GI6CfKcMhjY

Hälsade på Henke Larsson =)



Efter min promenad så åkte jag hemåt igen å d blev inte mer än att vända, en snabb lunch för att sedan stämma träff med goda hundrastgårdsmänniskor ute vid Saxtorpssjöarna:



Massa gott badande för både tvåbenta å fyrbenta =) hade en mycket trött jycke då vi änrligen kom hem... Dock tappade husse sin lins i sjön så d blev till å åka hem å hämta hans linsaskar, åka till Väla å jaga rätt på nya linser åt honom samt ett stopp på ICA Maxi för å hansla lite smågott till husses lördagskväll, jag fick lite Ramlösa Ananas =)
En riktigt härlig dag!
Nu under kvällen tig en sväng om mina föräldrar å hjälpte dem med å klippa gräs (Andreas jobb) samt vattna blommor.

Matmässigt så har d gått bra idag, frulle startade dagen med som blev en skål special K med mjölk å en kopp te för 5 poäng. Inne i Helsingborg blev d även en latte för 2 poäng å sedan när man kom hem så blev d en lunch:
Rökt lax för 4 poäng, potatis för 2, en sås med lite fetaost å lättfil, fond å salt å peppar för 1 poäng å därmed 7 poäng totalt =)
Kvällens middag blev:
Fläskfilé med potatis å sås som totalt blev 6 poäng =) Så hittills idag har jag 20 poäng så nu ikväll blir d en kopp te samt en skål körsbär för 4 poäng å därmed full pott för idag med 24 poäng =)

Träningsmässigt har d vart en bra dag, kompenserade för igår då d inte blev nåt alls. Så min fönstershoppingspromenad i Hbg slutade på 7 km, tänkte inte alls på hastighet eller hurtighet utan jag bara gick i den takt som passade för tillfället. Nere vid stranden blev d hurtigt men sedan då jag fönstershoppade så blev d lite saktare tempo med en del stillastående ibland så jag går på km taxan å uppskattar min promenad till 6 bonuspoäng =)

Totalt: 24 poäng
Tränat: 6 bonuspoäng
Bonuspoäng att utnyttja denna vecka: 11 st

Hej svejs, grus å gnejs =)

4 kommentarer:

  1. Skönt att man bara behöver plocka upp bajs efter hunden under en viss period under året...

    Vet precis vad du menar med glasögonen. Helt plötsligt ser man konturer så allt blir så där "litet". Och sen blir man lagom snurrig i huvudet. Var det längesedan du bytte styrka?

    SvaraRadera
  2. Haha hur menar du med att bara plocka upp bajs en viss tid om året? Lite kryptisk kommentar där... Ahhhh NU fattar jag, d står kanske nåt sånt på skylten där vid Gröningen =) Nu ramla poletten ner haha =)

    Jo skitskumt med hur smått saker blir.... Jag har ju haft linser ja.... Sen 99/00 nånting tror jag å de glasögon jag hade då var redan kassa mot mitt synfel å jag har aldrig uppdaterat dem. Mot mina linser så e det ingen jätte förändring men ja.... Jag e för van vid linser tror jag... Allt ser konkavt/konvext ut ibland, speciellt dörrkarmar å dylikt, tittar jag ut mot kanterna så ser dörrkarmar ut som paranteser å inte raka =) Förmodligen en vanesak... Idag e dag 2 med brillor å varje gång jag rättar till dem å tittar känns d snurrigt å obehagligt å gå i trappor för jag måste verkligen titta ner för gör jag som vanligt så missar jag ibland trappsteg för de hamnar i skarven mellan brillorna å kinden där d e suddigt... Dock e d som jag tycker e mest obehagligt den här känslan som försvunnit med linserna, att jag ser bra oavsett vart jag tittar, linsen följer ju alltid med oavsett vart jag tittar, sneglar upp, sneglar i sidled osv å här e det en vägg framför ögonen istället å allt utanför den väggen e suddigt... Tror det e det som känns mest äckligt å jag kan ju säga som så att jag vägrar köra bil i brillorna! E livrädd jag inte ser i döda vinkeln eftersom jag e van vid linser å hur jag kan snegla över axeln utan svårigheter då....

    SvaraRadera
  3. Ja, glasögon är verkligen en vanesak. Jag trivs också bäst i linser, även då optikern inte rekommenderar att jag har linser då mina ögon är så torra att hon vid ett tillfälle frågade om jag kanske sov med ögonen öppna.

    Och sen är det det där med att, som du säger, det finns kanter i vägen överallt och man har det suddigt i ögonvrån.

    Nej, tacka vet jag linser. Men glasögonen åker dock ändå på efter jobbet, då ögonen är helt uttorkade...

    SvaraRadera