Summa sidvisningar

tisdag 7 juni 2011

Dag 137

Då hade vi tisdag å denna dag har varit bra, svalare än de andra den senaste tiden så man överlevde ganska smidigt =) Har inte gjort så mycket idag, mest slappat hemma vilket var skönt. Fick kört en maskin disk å en maskin tvätt så liiiite nyttigt har d blivit. Tanken e att försöka hitta energin till å städa i morrn så d blir lite ordning här hemma. Har inte lyckats hålla d så städat som jag velat å d förvånar mig inte, jag e en slarver by heart, svårt å plocka bort =) Men till mitt försvar så ser här bättre ut än tidigare så helt förfall har d inte varit vilket känns betryggande.

Matmässigt har d gått bra idag, vaknade ovanligt tidigt för en gångs skull... 09:15 var jag uppe å gick med jycken å efter d kändes d inte så lönt å lägga sig igen då jag vet att jag då kommer nanna tills klockan e minst 12... Så idag åt jag faktiskt fruksot på frukost tid =) D blev en skål Special K å en kopp te för 5 poäng å till lunch så gjorde jag faktiskt soppa =)
Gjorde en matig soppa på morötter, brysselkål, spenat, gröna ärtor, stekt nötfärs å lite fetaost =) Mycket gott å detta belv 7 poäng, alla grönsaker utom ärtorna e 0 poäng, ärtorna gav mig 1 poäng, köttfärsen tog jag 90 g av å därmed 4 poäng å fetaosten var av "den feta sorten" å därmed 2 poäng för 30 gram.
Kvällens middag blev:
Stekt kyckling för 2 poäng, en potatissallad där jag valt å dra ner på mängden potatis å ersätta hälften av kokta morötter. Detta blev 8 poäng inklusive majsen i min sallad å mycket mycket gott =)
Nu ikväll blev d en kvällsfika på 1 kopp te, 1 äpple å 2 muffins för 6 poäng å därmed fullpott denna dagen på 26 poäng =)

Träningsmässigt har d också vart en bra dag! Tvingade ut mig själv på en liten löprunda tillsammans med jycken. Jag provade en ny app idag nämligen Nikes löpapp som var väldigt bra tyckte jag, man kan lägga in sin egna "powermusiklista" samt du väljer om du vill gå efter en viss distans, hur många km du vill springa eller hur länge du ska springa eller att bara springa på måfå utan vare sig en viss satt tid eller avstånd. Jag valde 30 min för jag vet jag inte kommer orka så länge men d ger mig utrymme att med pauser kunna springa mer än jag kan i ett enda svep. Jag har blivit bättre faktiskt, sist jag våga mig ut å springa orka jag knappt 3,4 min innan jag var helt död. Idag orka jag 6:30 min i ett svep, dock blev d en ninjasnabb paus då Morgan helt plötsligt kom på att han skulle bajsa.... Efter denna första etapp så gick jag ett tag men sen tvinga jag mig å springa igen å denna gång orka jag 4 min å jag ahde först tänkt stanna där men sen så tänkte jag att om jag delar upp det så kan jag få mig till att springa 15 min som totaltid så d blev nån minut här å där å till slut så blev d just 15 min totalt av de 30 jag var ute så inte helt illa =) Tänker spika d nu att en gång per vecka ska jag ut å springa å nästa gång vill jag att jag ska orka 20 min som totaltid å kolla hur länge jag orkar i ett svep från början. Jag hoppas på att jag kommer orka minst 8 min nästa gång, kan jag pusha mig sj till 10 min e d bara lovely! Så tar jag d i etapper å målet från å med idag e att jag ska orka 30 min i ett svep, lär ta ett tag men d kommer sakta men säkert =) det sköna var att jag märkte att mina ben lätt hade kunnat/orkat springa dessa 15 min i ett svep, det som svek mig var flåset.... Jag börja väsa nästan där mot slutet *haha* å lungorna var d som gjorde mest ont så flåset kommer väl d med å ja, jag vet vad alla som känner mig säger nu: ja men sluta röka då! Ja, jag SKA men jag vill ha vikten under kontroll först för jag vet jag kommer gå upp å dessutom så när du slutar röka så sänks din ämnesomsättning så jag e rädd jag kommer tappa suget då med min viktminskning å till å med min mamma som e sjuksyrra vill jag fokuserar på vikten i första hand.
Nu i efterhand så märkte jag att jag verkligen jobbat idag, mina ben var stela innan jag ens hade fått av mig skorna hemma..... Sjukt vilken gummibens-känsla som infann sig å jag var helt slut! Tanken var att jag skulle köra situps å lite annat i 15 min men jag orka bara inte så d får bli i morrn eller nåt istället.
Totalsumman då för idag, ja min jogging eller vad man nu kan kalla d (väste mig fram *haha*) blev 2 bonuspoäng, resten av rundan promenerade jag för 2 bonuspoäng å innan idag så har jag tatt några kisspromenader med jycken för 2 bonuspoäng så d blir 6 bonuspoäng för idag vilket känns grymt skönt =)

Totalt: 26 poäng
Tränat: 6 bonuspoäng
Tränat totalt denna vecka: 13 bonuspoäng
Kvar å träna denna vecka: 27 bonuspoäng

Baj baj =)

2 kommentarer:

  1. 15 minuter är ju jättebra Heidi. Förra året gav jag mig ut på en jogging runda, efter två-tre minyter trodde jag att jag skulle dö. Bokstavligen. När jag pustat ut och kravlat hem kunde jag inte annat än skratta åt mig själv.
    Nu går det bättre efter några veckor på gymmet dock och sist joggade jag 20 minuter sammanlagt. Det är jag mäkta stolt över kan du tro.
    Jag har också den appen men har inte testat den än. Ska nog göra det imorgon faktiskt. :)

    SvaraRadera
  2. Jo jag e också stolt med tanke på hur jävla dåligt flås jag har.... Grymt duktigt av dig också, 20 min e lääääänge när man inte har en kropp som e med på noterna haha =) Så du ska verkligen vara stolt! Jag dog också, bokstavligt talat första gången, samma där, tror jag fixa max 3 min innan jag föll ihop.... Sjukt hur kass kondis man kan ha ibland =)
    Den appen e riktigt rolig tycker jag, den uppdaterade både vid varje km å tala om min average pace plus den uppdaterade efter halva tiden. Mot slutet kommer rösten igen å peppar att du snart e i mål å d som fick mig riktigt intresserad e att när du börjar å startar så postar den ju på fejjan, så fort nån trycker "gilla" så hör du en applåd i lurarna =) D om nåt peppar ju vidare så jag tyckte den var riktigt rolig dock gilla ingen då jag var ute så jag vet inte hur d funkar =( Men du väljer allt sånt i inställningar om du vill höra applåderna osv. Var riktigt lätt att skräddarsy efter hur du vill ha d, du matar in din vikt, längd osv. Nej, ska testa den lite till å se hur den funkar ur ett längre perspektiv men efter första upplevelsen så ger jag den en fet tumme upp =)

    SvaraRadera