Summa sidvisningar

söndag 3 november 2013

Dag 1031-1045

Så, ytterligare tid har gått.
Har inte mycket att skriva om mer än att de senaste 2 veckorna inte gått så bra. Förra veckan blev det bara 1 träningspass och 3 promenader, denna veckan blev det ingen träning alls men 4 promenader varav en var långpromenad på dryga 1 timme med hundar å goda vänner vilket var mysigt.
Med Start igår valde jag å byta kost, jag har den senaste tiden varit så trött å kom på varför, jag drog ju ner på kolhydrater från pasta å sånt och samtidigt körde jag fettsnålt. Ett problem uppstår då, var ska jag ta energi från? Hmm... Jag har länge varit oerhört skeptisk mot lchf och den typ av kost, jag har haft olika orsaker men allt grundar sig i att lågt fettinnehåll och högre andel kolhydrater, frukt m.m är så inrutat i mig att så går du ner i vikt. Det har jag gjort också men den senaste tiden funkar det inte. Jag kunde göra allt rätt, plåga mig med minimala portioner, inget sött å kunde till å med GÅ UPP i vikt på det... Så efter att för femtielfte gången tittar på dokumentärer, läst på olika hemsidor, källgranskat så kände jag att jag måste nog ge mig. Det ligger något i lchf och paleo. Så med start igår kommer jag minst 4 veckor köra lchf då det är mer av en mjukstart enligt mig och herregud vad det känns konstigt! Jag äter å köper hem tvärtemot vad jag är van vid haha.
De första måltiderna gav mig en berusad känsla men det beror nog på att jag så länge ätit så energisnålt, nu går det bättre å min gallsten verkar acceptera detta än så länge, fick ett mildare anfall igår kväll men idag har det varit lugnt.
Denna helgen har gått i experimenterandes tecken, bakat olika saker för å testa vad jag gillar å hur konsistenser blir när du tar bort mjöl å dylikt, jag har gjort fuskbrödet Oopsies (bästa namnet ever) chokladmuffins å frukostmuffins. Brödet var gott men konstig konsistens då det innehåller hårt vispade äggvitor, chokladmuffinsen var inte direkt goda, enda sötningen är 50 g mörk choklad utspritt på 13 st men det lilla du får räcker. Sen det som var fullpoängare var frukostmuffinsen som var kalasgoda! Smeten var ägg, grädde, ost å skinka, supergott!
Mina matlådor denna vecka blev knaperstekt bacon, grönsaker å egengjord, supergod, ostsås på créme fraiche, grädde å kycklingfond. Den andra, som blev mer som soppa, var thaikyckling med grädde, kokosmjölk å wokgrönsaker. Mums å sååååå mycket roligare mat än vad jag käkat hittills!
Frukost är numera turkisk yoghurt med nötter, solrosfrön, blåbär å banan. Nam!
Ska bli spännande å se hur detta kommer gå :) är du nyfiken gå in på kostdoktorn.se å se föreläsningen om lchf och kost i allmänhet, jag lovar du får en tankeställare!

Ha det gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar